machetedidactice.com

Machete didactice – Puțină educație ecologică

Într-o perioadă în care societatea de consum aproape că ne-a înghițit, este mai mult decât necesar să  mai facem vorbire și de Reciclare, Refolosire, Recondiționare.

Celebrii R! Cei trei R!

În zilele mele de școlăriță se mergea la practică însă se mai făceau și acțiuni menite să conștientizeze lumea că trebuie să mai și economisim, să nu ne batem joc de natură și de ceea ce ne oferă ea. Se face acest lucru și astăzi, destul de timid și rar.

Dar cum pădurile din România  sunt aproape de exterminare, iar cele care au mai rămas în picioare sunt pline de gunoaiele lăsate de gratargiii celebri, a trebuit tot o inițiativă Europeană care să ne trezească în acest sens.

Așa, de câțiva ani „Let’s do it” a ajuns și în România și, după ce în primul an nu a prea avut ecou, încet, încet, datorită promotorilor ei, a prins și la noi!

Am lucrat cu Luca pe marginea acestui subiect, frumos și cu spor! Îmi amintesc cu drag de acele clipe petrecute împreuna, ca de altfel de toate clipele pe care le petrec alături de copiii mei. Oricum, încerc să țin minte cât mai mult din gesturile lor, din replicile lor, din mimica lor …….și din mine!

Atunci, pe parcursul unei săptămâni am „sortat” grupurile de litere ce, ci, ge, gi, che, chi, ghe, si ghi într-un tomberon special confecționat de mine pentru această activitate. Voi povesti despre asta în zilele ce urmează, asta așa, pentru frumoase aduceri aminte.

Cam asta pentru astăzi!

Va doresc să sădiți în puii voștri aceste îndeletniciri! Nu dăuneaza nimănui și pot genera situații atât de plăcute, numai bune de povestit mai târziu!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Puțină educație ecologică”

%d