machetedidactice.com

Activități educative copii – Asia, leagănul multor limbi, religii și culturi diferite

Nu am avut niciodată pretenția că aș deține formula câștigătoare în educația unui copil! Am procedat, cu ambii mei băieți, așa cum am crezut eu de cuviință că-i pot ajuta și le pot deschide apetitul pentru studiu. Am făcut asta fără a ști la acel moment că există HS.  Când Răzvan era mic,  în România nu existau nici calculatoare personale, nici telefoane mobile, nimic din toată avalanșa asta de surse din care te poți inspira și din care poți învăța. Și asta nu m-a împiedicat să mă ocup de el!

Mămicile tinere beneficiază de aceste atuu-ri, însă ca orice lucru care aduce beneficii, este de la sine înțeles că generează și neajunsuri.

De aceste situații m-am lovit eu și, fiind o mare iubitoare de copii, am crezut că dacă dau de știre, vor ști și alții cum să întâmpine aceste probleme, fiecare în felul lui și fiecare mulat, după propriul copil.

Am dorit să precizez aceste lucruri pentru a elimina orice păreri și discuții inutile, orice ambiguități.

Revenind la tema noastră, asta pentru că s-a dorit și pentru că a existat timp extra teme, am plecat în Asia.

Este un subiect pe care, dacă dorești, nu-l mai termini niciodata! Într-atât de fascinant și captivant este.

Nu suntem la prima „întâlnire” cu acest continent străvechi, am mai făcut vorbire. Însă acum suntem pe alt palier de vârstă și Luca poate parcurge singur anumite etape.

Mai întâi, Luca a aflat informații generale despre Asia citind din enciclopediile pe care le are în bibliotecă. A aflat multe lucruri inedite așa cum, datorită lecturii și-a adus aminte de lucruri pe care le știa, dar de care uitase.

Enciclopediile din care s-a citit sunt următoarele:

   

In Atlasul drapelelor, a lipit steagurile aferente fiecarei tari, asa vazand si unde este situata fiecare tara pe continent.

Apoi a lucrat cu Atlasul geografic al lumii – Carte cu puzzle, în care, pe lângă informații și puzzle sunt și niște joculete.

 

A urmat macheta didactică. Pe ea am pus, pe lângă denumirea continentului și numele țărilor aflate, iar pentru aceasta am confecționat niște cartoline. A fost o activitate destul de migăloasă, pentru care Luca a avut nevoie de ajutor. L-a primit de la fratele lui, care s-a alăturat, pentru puțin timp, discuțiilor noastre.

Următoarea etapă a fost completarea unei fișe în care Luca a scris câteva date generale din lucrurile învățate.

Cam aceasta a fost activitatea noastră. A fost foarte interesant și s-au aflat multe lucruri inedite. În limita timpului disponibil, vom încerca să parcurgem „cât mai mulți kilometri” pe continentul Asiatic. Vom vizita țări minunate în care oamenii au obiceiuri diferite față de ale noastre.

Dacă ați stat alături de noi, vă mulțumim!

Lasă un răspuns

%d