machetedidactice.com

Machete didactice – ,,Fluturaşii” îţi pot lua zborul în siguranţă!

DSC_1557

Clasa Fluturaşilor!
Frumoasă denumire aleasă de doamna învațătoare Antuzia (un nume minunat, nu-i așa ?), pentru  câțiva micuți ce pășesc timizi în Clasa Pregătitoare.
Și când te gândeşti ce metamorfoză se petrece pentru a putea noi admira un fluturaş! Foarte inspirat.
Am contribuit și eu la amenajarea ambientului celor mai mici școlărei. Iar tema, se știe deja.
A trebuit să confecționez materiale didactice pentru Calendarul Naturii, pentru Prezență și pentru tot ceea ce este necesar la acest nivel.
DSC_1552
Copilașii au dimensiunea de 1,20 metri înălțime și sunt confecționați din polistiren cu grosimea de 5 centimetri. Copacul are înălțimea de 1,50 metri și are grosime. Pe panourile purtate de copii se pot afișa diferite materiale: înștiinţări, note sau orice altceva se dorește.
DSC_1548 DSC_1549 DSC_1550

Pentru afisarea materiilor pe care copiii le vor parcurge în acest an, s-a dorit prezența unui pitic, iar eu am optat pentru Piticul meteorolog, însă cu îmbunătățiri.
Pe lângă minunatul Pitic, am adăugat și un șevalet, care poate fi folosit ca și avizier, iar pe pânza pictată de el , am menționat prin pictograme (ce pot fi îndepărtate la anul și înlocuite cu altele, deoarece sunt confecționate din autocolant) materiile parcurse, în speță: limba română, matematica, cunoașterea mediului, artă, sport și religie.

DSC_1554 DSC_1555 DSC_1556

Deasemenea, am realizat un colț, pentru care am confecționat 5 bule gânditoare (cele ca niște norișori) pe care doamna învățătoare să afișeze regulile clasei.

DSC_1547

Tot pentru aceasta clasa pregatitoare, am confectionat o fetiță ce este absorbită de lectura unei cărți, mesaj ce trebuie preluat și de cei mai mici școlărei. Dimensiunea acestei machete didactice este de 50 centimetri înălțime și 1,50 lungime.

DSC_1558

Îmi doresc ca, toată energia pozitivă alocata confecționării acestor materiale să se răsfrânga și asupra micilor copii.
Să aveți un start minunat în această nouă ipostază!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – ,,Fluturaşii” îţi pot lua zborul în siguranţă!”

%d