machetedidactice.com

Activități educative copii – Călător prin Europa. Olanda

olanda 1

Copiii noștri nu știu ce avantaje au și ce deschidere spre lumea larga!
Eu, care sunt un decrețel, am trăit toată copilăria mea fără a avea această posibilitate și aici mă refer la a călători fizic spre alte meleaguri străine. Însă, am fost totuși privilegiată, în primul rând pentru că tatăl meu a putut călători înafara granițelor, în occident, așa aducând numeroase obiecte specifice țărilor vizitate, dar și pentru că mama ne-a oferit terenul propice pentru a călători … cu gândul.
În casa copilăriei mele exista o mare biblioteca mare și un raft special cu dicționare, albume și diapozitive (cei de-un leat cu mine știu ce sunt acelea!) care mi-au dat posibilitatea să „călătoresc” unde doresc!

De când sunt adult, am avut ocazia să merg în câteva țări din Europa, însă, dacă e să mă întrebați pe mine, sunt multe locuri în care taaare mi-aș mai dori să pot privi și simți pe „viu”!
Dar timpul nu este încă pierdut așa cum nici speranța nu e.
Drept pentru care, la braț cu micul meu băiat, am făcut o călătorie în  Olanda.

Aveam un bagaj anterior care ne-a ajutat să nu intram într-o țară străină fără a ști nimic despre ea (a se vedea țările „parcurse” în grădiniță „Călător prin Europa).

img146

Pentru că lucrurile stau acum diferit față de grădiniță, Luca știind să citească, documentarea și-o face singur. Se citesc informații din Prima mea encicopedie Larousse  Popoarele dar și din Primul meu atlas Larousse.

olanda 28olanda 29

Deasemenea, ne-am folosit de macheta didactica pe care i-am confecționat-o, cea  cu continentul european și pe care a pus stegulețul Olandei, așa vizualizând exact poziția acestei țări. E momentul când aflăm  care sunt vecinii, cum se numesc oamenii care trăiesc acolo și ce limba vorbesc.

olanda 10 olanda 12

olanda 13

Pentru a exersa scrisul, Luca a completat o fișă pregătită de mine în care a scris câteva rânduri despre Olanda dar și una în care am adus aminte despre celebrul Van Gogh. Dacă e Olanda, este obligatoriu și el. 🙂

olanda 3 olanda 6  olanda 30

olanda 16

olanda 17

Și pentru ca ne place tare mult să avem un souvenir de pe unde călătorim, de această data am confecționat unul care să ne aducă aminte de minunata aventură olandeză!

olanda 18 olanda 19 olanda 20 olanda 21

olanda 22 olanda 23

Am uitat să spunem că și Răzvan a fost cu noi în călătorie dar nu s-a rezumat doar la atât, ci împreuna cu Luca au confecționat o moara de vânt. Mai jos am pus câteva fotografii pentru a vedea etapele parcurse în acest sens.

olanda 24olanda 5olanda 25

olanda 26 olanda 27

Iar pentru sufletul meu, am confecționat o replica a celebrului Van Gogh, „The Starry Night” însă nu cu pensula ci cu ață, fire de bumbac. Este o lucrare atât de dragă mie că nu pot descrie în cuvinte!

olanda van gogh

Vă invităm alături de noi în periplul olandez. Sperăm să vă fie util, așa cum ne-a fost și nouă!

Lasă un răspuns

%d