machetedidactice.com

Machete didactice – Circuitul apei în natura * varianta 3

DSC_1464

Am confecționat pentru prima dată, la cererea Cameliei de la Oradea, un ansamblu care să alcătuiască „Circuitul apei în natura”, dar în miniatură.
Mărimea figurinelor ce-l alcătuiesc se învârte în jurul dimensiunii A3 și pe lângă machetele didactice pe care le confectionez având dimensiuni de metri pătrați, acesta a reprezentat o adevărata provocare.
Polistirenul este un material care se rupe foarte ușor, iar când trebuie să faci tot soiul de linii curbe „în scurt” totul devine foarte complicat.

DSC_1465

Dar am dorit neaparat să le  confecționez așa putând veni în ajutor unor copii care aveau nevoie de ele.

DSC_1462
În prima fotografie am pus niște buloane (pom-pom) care să semnifice fulgii, pentru că mai apoi să confecționez și niște picături, care la orice adiere dau un efect foarte frumos întregului ansamblu.
Pentru mulți, dimensiunile mici sunt mai drăguțe și mai agreate, pe sistemul „ce-i micuț, e drăguț!”, și este adevarat că dacă se dorește a se lucra cu un singur copil, aceasta este varianta mai bună pentru că nu ocupă atât de mult loc de depozitare.
Însă când te adresezi unor grupe de 25 – 30 copii, aceste variante nu mai sunt de folos, pentru că nu toți copii pot avea acces, unde mai pui că nu se văd de cei care nu stau în ultimul  rând!
Mă bucur că cei cărora le-au fost adresate au fost încântați de ele, așa cum sunt convinsă că lecția se va desfașura cu mai mult antren.
Până la urmă,  scopul este să-ți desfășori activitatea cu materialul care să-ți ofere cea mai optimă abordare.
Se pare că am reușit să ating acest scop ! De această dată. 🙂

P.S. Au trecut, deja, doi ani de la data când am dat curs acestei solicitări. Între timp lucrurile au mai evoluat dar scopul a fost acela: copiii să fie beneficiarii acestor materiale. Îi mulțumesc mult Cameliei pentru că a apelat la serviciile mele. 🙂

Lasă un răspuns

%d