machetedidactice.com

Machete didactice – Reprezentare anotimpuri varianta 3

img870
Cred că dacă toamna n-ar avea minunația asta de culori, ne-ar copleși cu atâta melancolie încât tristețea ar fi de-a dreptul iremediabilă, vorba poetului!
Nu sunt prietena cu toamna, așa, la cataramă! Eu sunt o ființă solara, îndrăgostită irecuperabil de soare, nisip, mare, briza… si câte aș mai mai putea înșirui cu nuante arămii.
Dar trebuie să recunosc, că numai toamna reușește să amestece atât de iscusit nuanțe infinitezimale ce se întrepătrund într-un sens atât de perfect, încât nici măcar cuvintele nu s-au inventat (sau poate ca da, dar nu le-am deslusit eu încă sensul) pentru a putea reda imaginea ei flamboaiantă.
Scriu cu drag, dar cu umerii strânși de răcoare, despre un început de anotimp rodnic prin definiție, și chiar dacă în toată penuria care ne însoteste vorbind numai despre ,,nu-i!”, toamna are un joben pe care-l deschide larg pentru cei curiosi s-o descopere.
Toamna mea de astazi este evident, colorata si vesela, cu pampon la gât, cu gura până la urechi si foarte… ștrengară!
Mai trage putin de soare și umbla descultă, dar căldura voioșiei îi este arhisuficientă pentru a-i conferi o stare de bine.
Câțiva stropi de soare nu pot decât s-o răcorească de la atâta rod iar copiii nu pot sa audă decât clinchet vesel de clopoțel.
img863
Și mai am o…. toamnă!
Mai elegantă și mai diafană, aș putea chiar spune mai… domnișorică! Și asta pentru că toamna poate fi privită cu ochi diferiți. Rămâne să vă hotărâți dacă vă va fi vreuna pe plac iar daca nu, pot fi făcute încă multe, dar multe toamne! Sănătate să avem!

Și ca să nu fiți duși în eroare, este evident că vor urma o iarnă lucioasă de gheață dar tot veselă și ea…

img871
apoi o primavară de un verde crud, de-o să ni se strepezească dinții și privirea și vom reveni, cum altfel, la vară. 🙂

img853
Machetele didactice prezentate mai sus sunt făcute din polistiren și au dimensiunile cuprinse între 1,50 metri înălțime și 1 metru lungime.
Ce vă pot eu dori? Să vă bucurați așa cum știți mai bine și să apreciați ce anotimp credeti că vă este benefic. Luați din fiecare energia care să vă determine să deveniți mai buni, mai creativi și mai blânzi.
Am avea de câștigat cu toții!

Lasă un răspuns

%d