Mai trebuie să reamintesc că şi pe vremea noastră cădeau dinţişorii de lapte, dar nici urmă de Zână Măseluţă? Poate că mămicile mai tinere au prins acest obicei, însă cele mai mărişoare (la mămici mă refer!) nu cred să se fi trezit cu un bănuţ sub pernă, dimineata. Cum spuneam, eu n-am văzut urmă de Zână Măseluţă, însă băieţii mei i-au simţit prezenţa cu vârf şi îndesat !
Dacă la primul băiat, la timpul cuvenit am pus dinţisorul într-o cutiuţă satinată, la cel de-al doilea am diversificat puţin prezentarea. Şi dacă tot era rost de discuţii pe această temă, era mai mult decât uşor de prevăzut, că am purces la treabă pe acest drum!
Am confecţionat o machetă didactică în care am reprezentat un dinte, căruia i-am scos la iveală toate dedesubturile!
Macheta respectivă a fost completată de Luca, care a pus cartolinele la locul cuvenit, asta după o lecturare şi o documentare din enciclopediile Larousse pe care le avem în dotare. Lucrul macheta didactica – copil, reprezinta o metodă foarte eficientă de învaţare, deoarece cel mic combină văzul, auzul şi activitatea motrică intr-un melanj perfect! Am să vă arăt cum am aşteptat-o pe Zână zilele trecute, când ne-a vizitat a patra oară.
Iar pentru o şi mai mare diversitate, la sugestia unei bune prietene ale mele, am confecţionat nişte pernuţe în care copilul să-şi pună dinţişorul în aşteptarea cât mai festivă, a acestei minunate Zâne!
În speranţa că reprezentările făcute de mine vă încântă ochii şi vă fac să freamăte mânuţele a lucru, aştept şi alte sugestii în această direcţie, pentru că Zâna Măseluţă are o importanţa foarte mare în ceea ce priveşte conştientizarea de către copil a rolului extrem de important pe care îl au aceşti micuţi, dar atât de puternici dinţişori!
Vă doresc zile frumoase… fără dureri de dinţi !