machetedidactice.com

Machete didactice – Winnie the Pooh

Mi-ar fi plăcut să pot spune că am copilărit cu Winnie, însă nu este așa.
Din păcate!
Dar l-am descoperit în anul 1995, când îl așteptam cu nerăbdare pe Răzvan, primul meu băiețel și începusem să caut cărți și jucării, ca să-l primesc așa cum se cuvine.
Am amintiri extraordinare cu aceste personaje și dacă eu, adult fiind, de câte ori vine vorba de ele îmi răsare zâmbetul pe față, ele sunt cu atât mai prețioase pentru că sunt amintiri legate de existenta ambilor mei copii.

Nu cred că mai există multă lume și aici mă refer la mămici și copii, care să nu-l cunoască pe Winnie și pe Christopfer Robin, pe Kanga și Roof, pe Tigrilă și Iior, Buha și  Grohi.
Datorită acestei cărți, mierea este mai dulce iar sentimentul de prietenie mai clar!

Cu ajutorul acestor minunate caractere am învățat să nu ne temem de controlul medical anual, că școală pot face și niște biete animăluțe de pluș și că dacă anul s-a terminat nu înseamnă că nu mai urmează unul, cu o nouă lună ianuarie și un nou februarie.

Dar iata ce scriu cei de la editura Egmond la sfarsitul acestei carti:

Cartea prezintă cele mai bune metode prin care ne putem apropia de copil, ajutandu-l să înfrunte temerile și fantasmele inerente vârstei și îndrumându-l la primul lui impact cu lumea înconjurătoare. Preșcolarul poate întâmpina dificultăți când iese de sub „aripa” mamei și dă nas în nas cu fel de fel de situații noi pentru el, cum ar fi școala, mersul la doctor. Pentru ca șocul să nu fie prea mare și pentru a asimila mai ușor noi concepte, cum ar fi „vecinătatea” și „străin”, copilului trebuie să i se explice totul pe îndelete.

Și cine se pricepe să facă lucrul acesta mai bine ca Winnie the Pooh, simbolul inocenței?
Și în plus, Winnie și prietenii lui știu să explice simplu, pe înțelesul tuturor copiilor.

Iată de ce, când Luca a intrat în grădiniță am dorit și am reușit să ornez pereții grupei cu machete reprezentând aceste personaje. Așa, trecerea a fost mai lină!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Winnie the Pooh”

%d