machetedidactice.com

Machete didactice – Meşterel si Meşterica

sport 2

Ei sunt Meşterel si Meşterica. Au sosit pe lume datorită faptului că… se cereau făcuţi. Aveam de ceva vreme în plan să realizez cu Luca mai multe feluri de alfabet: alfabetul meseriilor, alfabetul sporturilor, alfabetul florilor şi lista poate continua (dacă faceţi un inventar veţi ajunge la concluzia că sunt muuulte „feluri” de alfabet!

I-am folosit pe post de suport pentru a putea înşirui, într-un mod mai atractiv, literele. Faptul că Luca poate pune cu mânuţa lui fiecare cartolină  la locul potrivit, reprezintă o activitate pe care el o agreaza şi la care participă din proprie iniţiativă.

Meşterica are o înaltime de 1,30m şi este fixată pe un postament. Are accesorii care o fac mai eleganta (buloane albe pe post de nasturi, jupon din dantela, moţ în păr).

Pentru Meşterel am urmat aceeaşi reteţă. El are aceeaşi dimensiune ca Meşterica.

alfa 2

Cartolinele pe care le-am folosit eu la aceste activități sunt: pentru alfabetul meseriilor (le-am luat din revista Pippo), pentru alfabetul sporturilor – le-am luat de pe internet. Tema se poate dezvolta şi sunt convinsă că succesul va fi același. Vă rog doar să-mi daţi de știre aşa putând experimenta şi noi. 🙂

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Meşterel si Meşterica”

%d