machetedidactice.com

Machete didactice – Micul pieton circulă preventiv!

În fiecare grădinita ar trebui să existe un colțișor în care să se afle câteva imagini care să reamintească importanța acestui lucru și anume a circulației în siguranță. În ultimul deceniu numărul mașinilor a crescut atât de mult încât, in preajma fiecarei școli și grădinițe există adevărate „capcane” ce cu greu le fac față adulții, darămite niște copilași somnoroși.

În programa scolara se regăsește această temă și în ultimii doi ani, de când cu „Școala altfel” sau organizat diferite activități în acest sens.

Eu am confecționat aceste machete pentru grădinița „Pinocchio” din Fălticeni, județul Suceava.

Lungimea aceste machete este de 1,80cm iar înălțimea este cuprinsa între 80 și 100 cm.

Pe lângă această macheta am mai confecționat și câteva semne de circulație, cele pe care ar trebui să le știe copiii iar cu ajutorul lor s-au făcut roll play-uri extrem de apreciate de copii.

Au fost situații când la aceste activități au participat și cadre calificate din Poliție, ceea ce a făcut ca atenția celor mici să fie maximă iar informația să fie asimilata mai ușor.

Cei mici și nu numai ei sunt încântați de uniformele militare! În fond, scopul nostru este să ne protejăm proprii copii.

Lasă un răspuns

%d