machetedidactice.com

Machete didactice – Circuitul apei in natura

 

De când era Răzvan mic și activitatea pe blog era aproape inexistentă, ca să nu mai spun că de homeschooling nici nu se știa pe aste tărâmuri, am încercat să abordez tot soiul de teme pe care nu le regăseai atunci în grădinițe.Nu existau ateliere de lucru, decât cele de la  Casa copiilor și nici alte manifestări în cadrul cărora să se adune câțiva micuți și să experimenteze tot soiul de provocări.

A nu se înțelege că ar fi ,,matusalemic”, dar cum el este astăzi la vârsta majoratului înseamnă că au trecut peste 12 ani de când se întampla acest lucru.

La începutul anilor ’90 au apărut primele enciclopedii Larousse pentru copii și le-am privit ca pe o descleștare și un mare ajutor în a îmbrăca teme serioase în hăinuțe de preșcolari.

Așa am ajuns și la tema despre care doresc să scriu astăzi și care, de-a lungul anilor, a avut diferite forme, esența fiind aceeași.

Dar cea la  care vreau să mă refer acum este rezultatul întâlnirii dintre subsemnata și  doamna educatoare Lăcrămioara, ce dorea să-și susțină inspecția finală pentru grad I.

Optase pentru această tema și fiind iarna, m-am gândit ca acesta să fie mesajul la care să te trimita macheta ce va să vie.

Am optat pentru un copac argintiu, așa cum numai iarna ne poate oferi iar din norișori au căzut fulgi de nea și nu picături de ploaie.

   

A existat, bineînțeles și o picatură doar era vorba despre circuitul apei în natură așa cum din macheta noastra nu lipsea un soare zâmbăreț, cu ,,dinți”, ce era ascuns după un nor.

Peretele pe care am pus această reprezentare avea lungimea de 2 metri și înălțimea de 1,50m iar provocare a reprezentat-o nelipsitul lambriu, care, de cele mai multe ori îngreunează și micșorează spațiul de expunere.

  

Doresc să mai precizez că la acest proiect, pe lângă macheta didactica am mai confecționat și un castel ,,de gheață” pe care îl voi prezenta într-o postare viitoare.

Îi mulțumesc doamnei educatoare Lăcramioara, de la grădinița Piticot din Suceava, care a avut încredere în mine.

M-am bucurat nespus de reușita lectiei, precum și de calificativul maxim obținut pentru că ăsta este și scopul prezenței mele, chiar dacă sunt nevăzută. 🙂

Lasă un răspuns

%d