machetedidactice.com

Machete didactice – Castelul de gheață

Așa cum aminteam într-o postare anterioară, am făcut un proiect pentru o doamnă educatoare ce avea de susținut lecția finală de grad I.

Tema era „Circuitul apei în natură”, însă totul era îmbrăcat într-o poveste, cu o Zână de gheață care sechestrase Omul de Zăpadă în castelul ei și… era mai complicată povestea. 🙂

Cert este faptul că am fost solicitată să construiesc acest castel de gheață.

El trebuia să aibă o anumită dimensiune pentru că se lucra efectiv cu el, deoarece în interior erau ascunse niște bilețele care dacă erau găsite și rezolvate, povestea avea un final fericit.

În consecință a trebuit să realizez un castel în care să poată intra copii de grupă mijlocie. Și nu unul, ci mai mulți. 🙂 La confecționarea lui am folosit 10 plăci de polistiren, plăci ce aveau grosimea de 5 cm, lungimea de 100 cm și lățimea de 50 cm.

Am făcut de așa natură îmbinările ca acest castel să nu fie fix ci să se poată desface. Dacă în laterale am făcut creneluri, după ele am fixat niște panouri pentru ca să se poată afișa   Tehnica Blazonului, metodă specificată în proiect.

În loc de porți am făcut două grămezi de bulgări de zăpadă.

Mi-aș fi dorit să fi putut vedea reacția copiilor.  Atunci, toate cuvintele mele ar fi pălit. Ori, ce recompensă mai mare îți trebuie?

Lasă un răspuns

%d